flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

15 листопада 2015 року – другий тур виборів Вінницького міського голови

10 листопада 2015, 15:12

          Відповідно до Постанови Вінницької міської виборчої комісії Вінницької області  від 30 жовтня 2015 року №155 «Про проведення повторного голосування» було прийнято рішення призначити повторне голосування з  виборів  Вінницького  міського   голови   на  15 листопада 2015 року.

        Нагадуємо що,  ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ,

під час виборчого процесу розглядає наступні категорії справ:

ü     оскарження рішення, дій чи бездіяльності виборчих комісій, їх членів, за винятком рішень, дій чи бездіяльності, що визначені ч.3, 4 ст. 172 КАС України (ч.5 ст.172 КАС України);

ü     щодо  уточнення списків виборців у тому числі про включення або виключення зі списку себе особисто або інших осіб (ст.173 КАС України);

ü     щодо оскарження дій чи бездіяльності засобів масової інформації, підприємств, установ і організацій, їхніх посадових та службових осіб, творчих працівників ЗМІ, що порушують законодавство про вибори (ч. 3 ст.174 КАС України).

У справах про уточнення списку виборців судовий збір не сплачується.

СТРОКИ ПОДАННЯ

ü     Позовна заява про уточнення списків може бути подана не пізніше як за два дні до дня голосування, а саме до 24:00 годин 12 листопада 2015 року (четвер) включно.

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ!

Позовні заяви, які надійшли до суду після закінчення зазначеного строку, передбаченого законодавством, суд залишає без розгляду.

ü     Позовна заява  щодо дій чи бездіяльності виборчої комісії, комісії з референдуму, членів цих комісій, а також засобів масової інформації, підприємств, установ, організацій, їх посадових та службових осіб, працівників ЗМІ, що порушують законодавство про вибори та референдум, може бути подано до суду у п'ятиденний строк з дня прийняття рішення, вчинення дії або допущення бездіяльності.

СТРОКИ РОЗГЛЯДУ

Адміністративні справи щодо уточнення списку виборців розглядаються у дводенний термін після надходження позовної заяви до суду, але не пізніше ніж за два дні до дня голосування.  Якщо позовна заява надійшла  за два дні до дня голосування – невідкладно. 

Днем подання позовної заяви є виключно день її надходження до суду.

Постанови щодо внесення змін у списки виборців виконуються негайно.

За наявності підстав, суд виносить постанову, яку слід негайно передати до дільничної виборчої комісії або органу ведення Державного реєстру виборців.

З 12 листопада 2015 року по 15 листопада 2015 року у Вінницькому міському суді Вінницької області встановлено особливий режим роботи з застосуванням чергувань суддів і працівників апарату суду в позаробочий час, а також напередодні дня голосування та в день голосування.