flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вінницький міський суд продовжує виховувати у дітей повагу до Закону і Права

14 листопада 2018, 11:18

Вінницький міський суд Вінницької області продовжує реалізацію просвітницько-правового проекту «Правова свідомість дитини – гідне майбутнє країни». Наступна зустріч відбудеться 15 листопада 2018 року для учнів 4 класів Комунального закладу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ст. №33 Вінницької міської ради».

Вінницький міський суд Вінницької області запрошує представників ЗМІ на інформаційну зустріч в рамках просвітницько-правового проекту «Правова свідомість дитини – гідне майбутнє країни».

Дата проведення: 15 листопада 2018 року (четвер).

Час: 12:35.

Місце: актова зала комунального закладу 2Загальноосвітня школа І-ІІІ ст. №33» Вінницької міської ради (м. Вінниця, вул. Порика, 20).

Організатор: Вінницький міський суд Вінницької області за підтримки Департаменту освіти Вінницької міської ради.

Модератор заходу: заступник керівника апарату Вінницького міського суду Вінницької області Руслана Федорова.

Учасники: учні 4 класів (діти 9-10 років). За результатами досліджень провідних психологів, у цьому віці діти переживають найважливіший для себе період, під час якого формується їхня індивідуальність, характер, самосвідомість. Тому, саме з 9-10 річного віку потрібно починати правове виховання молодого покоління. Зважаючи на це, Вінницький міський суд Вінницької області, зі свого боку, долучається до створення освітньої платформи для школярів 4 класів міста Вінниці, аби до віку з якого настає відповідальність, вже сформувати у дитини стійку звичку дотримання прийнятих у суспільстві правових норм та загальновизнаних принципів моралі.

Мета проекту: формування у підростаючого покоління поваги до Закону і Права, почуття відповідальності за свої вчинки, громадянської позиції та розуміння важливості дотримання конституційних та правових норм у повсякденному житті.

В рамках інформативної зустрічі, буде реалізовано теоретично-практичну програму тренінгу для дітей:

Право, Закон та Суд (тлумачення понять «Правосвідомість», «Правова держава»; Історія успіху правових держав світу (Сінгапур, Швейцарія, Норвегія, тощо); характеристика країн з високим рівнем злочинності та низьким рівнеи життя (Афганістан, Гандудас, Нігер..);

Право: історія та сучасність (Салічна правда, суд Лінча, Закони Хаммурапі, «Руська Правда», тощо); порівняльна характеристика покарань за вчинення злочинів у різних країнах світу);

Тематична гра «Правопорушення, скоєні персонажами сучасних мультиплікаційних фільмів;

Знайомство з судом та суддями;

Демонстрація символів судової влади (Феміда, мантія, нагрудний знак тощо);

Правопорушення, проступок, злочини, які вчинені неповнолітніми (види, приклади, статистика);

Відповідальність малолітніх дітей (до 14 років). 

Чекаємо на Вас!

Контактна особа: прес-секретар Вінницького міського суду Вінницької області суду Тарасова Каріна Станіславівна.

Контакти: 67-20-84

тел: 096-033-87-97