flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вінницький міський суд Вінницької області запрошує представників ЗМІ на інформаційну зустріч в рамках просвітницько-правового проекту «Правова свідомість дитини – гідне майбутнє країни»

08 листопада 2018, 11:10

Вінницький міський суд Вінницької області першим в Україні започаткував освітню платформу у форматі просвітницько-правового проекту «Правова свідомість дитини – гідне майбутнє країни». Цільова аудиторія комунікаційних заходів – це діти 9-10 років. Таку вікову категорію обрано через те, що за висновками провідних психологів, людина у цей вік переживає найважливіший для себе період, під час якого формується її характер, самосвідомість, індивідуальне сприйняття світу. Відповідно, той напрямок, який обере для себе дитина, в даний період життя – може стати вирішальним для її майбутнього. Тому, судова влада, зі свого боку, ставить собі за мету докласти максимальних зусиль аби навчити дітей не шукати шляхів як обійти закон, а дати молодому поколінню зрозуміти, що аби стати гідною правовою державою (на кшталт Сінгапур, Норвегія, Швейцарія тощо) потрібно навчитись усім громадянам поважати і виконувати Закон. 

 

Вінницький міський суд Вінницької області запрошує представників ЗМІ на інформаційну зустріч в рамках просвітницько-правового проекту «Правова свідомість дитини – гідне майбутнє країни».

 

Дата проведення: 08 листопада 2018 року (четвер).

Час: 14:15.

Місце: актова зала комунального закладу «Навчально-виховний комплекс: загальноосвітня школа I-III ступенів – гімназія №23 Вінницької міської ради» (м. Вінниця, вул. Космонавтів, 32).

Організатор: Вінницький міський суд Вінницької області за підтримки Департаменту освіти Вінницької міської ради.

Модератор заходу: заступник керівника апарату Вінницького міського суду Вінницької області Руслана Федорова.

Учасники: учні 4 класів (діти 9-10 років). За результатами досліджень провідних психологів, у цьому віці діти переживають найважливіший для себе період, під час якого формується їхня індивідуальність, характер, самосвідомість. Тому, саме з 9-10 річного віку потрібно починати правове виховання молодого покоління. Зважаючи на це, Вінницький міський суд Вінницької області, зі свого боку, долучається до створення освітньої платформи для школярів 4 класів міста Вінниці, аби до віку з якого настає відповідальність, вже сформувати у дитини стійку звичку дотримання прийнятих у суспільстві правових норм та загальновизнаних принципів моралі.

Мета проекту: формування у підростаючого покоління поваги до Закону і Права, почуття відповідальності за свої вчинки, громадянської позиції та розуміння важливості дотримання конституційних та правових норм у повсякденному житті.

 

В рамках інформативної зустрічі, буде реалізовано теоретично-практичну програму тренінгу для дітей:

  • Право, Закон та Суд (тлумачення понять «Правосвідомість», «Правова держава»; Історія успіху правових держав світу (Сінгапур, Швейцарія, Норвегія, тощо); характеристика країн з високим рівнем злочинності та низьким рівнеи життя (Афганістан, Гандудас, Нігер..);
  • Право: історія та сучасність (Салічна правда, суд Лінча, Закони Хаммурапі, «Руська Правда», тощо); порівняльна характеристика покарань за вчинення злочинів у різних країнах світу);
  • Тематична гра «Правопорушення, скоєні персонажами сучасних мультиплікаційних фільмів;
  • Знайомство з судом та суддями;
  • Демонстрація символів судової влади (Феміда, мантія, нагрудний знак тощо);
  • Правопорушення, проступок, злочини, які вчинені неповнолітніми (види, приклади, статистика);
  • Відповідальність малолітніх дітей (до 14 років).

 

Додатково повідомляємо, що в рамках проекту «Правова свідомість дитини – гідне майбутнє країни» Вінницький міський суд Вінницької області проводить конкурс дитячого малюнку «Суд майбутнього в моєму місті». Участь у якому беруть 25 загальноосвітніх шкіл міста Вінниці. В свою чергу, комунальний заклад «Навчально-виховний комплекс: загальноосвітня школа I-III ступенів – гімназія №23 Вінницької міської ради», у якому відбудеться відкриття даного освітнього проекту, наразі проводиться виставка дитячих малюнків на судову тематику. За результатами виставки, кращі роботи передадуть організаторам проекту на оцінювання.

 

Чекаємо на Вас!

Контактна особа: прес-секретар Вінницького міського суду Вінницької області суду Тарасова Каріна Станіславівна.

Контакти: 67-20-84

тел: 096-033-87-97

 Прес-служба Вінницького міського суду Вінницької області