flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд призначив максимальну міру покарання чоловіку, який убив молоду жінку

08 червня 2018, 16:25

Вироком Вінницького міського суду Вінницької області від 5 червня 2018 року 49-річного чоловіка визнано винним у вчиненні умисного вбивства сусідки. Дослідивши матеріали обвинувального акту, проаналізувавши усі наявні докази у справі, заслухавши свідків, склад суду за участі судді-доповідача Руслана Каленяка, судді Антоніни Прокопчук та трьох присяжних призначив обвинуваченому покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Чоловік обвинувачувався у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого п.13 ч.2 ст.115 КК України. А саме, дана особа самовільно зайшла до помешкання своєї сусідки, де між ними виник конфлікт, в результаті якого незваний гість умисно наніс господині не менше 26 ударів ножем у ділянки грудей, спини та кінцівок. Від отриманих тілесних ушкоджень молода жінка померла на місці події.

Варто додати, що обвинувачений неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, а саме: у 1986 році – за хуліганство; у 1992 році – за нанесення тяжких тілесних ушкоджень; у 1998 році – за вчинення вбивства; у 2012 році – за  замах на згвалтування. Всього обвинувачений у в’язниці провів майже 30 років, тобто більшу частину свого життя.

При вирішенні питання щодо обрання чоловіку покарання суд прийняв до уваги тяжкість вчиненого злочину, особу винного, відсутність обставин, що пом’якшують покарання та наявність обтяжуючої обставини і при цьому слідував принципам законності, справедливості, обгрунтованості та індивідуалізації покарання.

Також, суд врахував обставини, що чоловік своєї вини не визнав, раніше неодноразово був судимий за вчинення тяжких насильницьких злочинів та вчинив злочин не відбувши покарання за попереднім вироком, будучи умовно-достроково звільненим від покарання. Крім того у судовому засіданні потерпіла наполягала на суворому покаранні обвинуваченого.

На даний час вирок законної сили не набрав.

Вирок доступний у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Довідково: п.13 ч.2 ст. 115 КК України –  умисне вбивство вчинене особою, яка раніше вчинила умисне вбивство.

 

Прес-служба Вінницького міського суду Вінницької області.