flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За підозрою у хабарництві ще одному адвокату обрано запобіжний захід

09 лютого 2018, 11:36

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області 9 лютого розглянув клопотання про застосування запобіжного заходу щодо 54-річного адвоката, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст. 27 (пособник), ч.3 ст. 368 (одержання хабара) КК України.

У рамках досудового розслідування відомо, що 6 лютого було викрито й затримано адвоката, який вимагав та отримав неправомірну вигоду в розмірі 1 тисячі доларів США.

Дослідивши матеріали клопотання, вислухавши учасників кримінального провадження суд прийшов до висновку застосувати до підозрюваного запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту за місцем проживання строком на 58 днів. Одночасно суд зобов’язав 54-річного адвоката виконувати обов’язки, передбачені ст.194 КПК України.

Наразі тривають слідчі дії.

Довідково: ч.3 ст. 368 КК України Одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище,- карається позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Прес-служба Вінницького міського суду Вінницької області.