flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ПІДОЗРЮВАНОГО ВІННИЧАНИНА, ОГОЛОШЕНОГО У МІЖНАРОДНИЙ РОЗШУК, ВЗЯТО ПІД ВАРТУ

03 квітня 2017, 15:11

Вінницький міський суд Вінницької області розглянув клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу відносно вінничанина, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого п. 12 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб.).

Згідно даного клопотання, наприкінці грудня 2004 року підозрюваний, знаходячись у нетверезому стані, спільно із своїми трьома знайомими спочатку безпричинно наносили тілесні ушкодження потерпілому на польовій дорозі поряд з одним із сіл Вінницького району, а потім, з метою уникнення кримінальної відповідальності за скоєний злочин, вчинили умисне вбивство та заховали його на території Сабарівського гранітного кар’єру.

Після повідомлення підозрюваному про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, його було оголошено у міжнародний розшук.

Оскільки підозрюваний переховується від органів досудового розслідування, його місцезнаходження на даний час не відоме – він оголошений в розшук. Зважаючи на те, що він підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, за яке передбачено покарання у виді довічного позбавлення волі, виникла необхідність в обрані щодо нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, за його відсутності.

Згідно ч. 6 ст. 193 КПК України,  суд може розглянути клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та обрати такий запобіжний захід за відсутності підозрюваного, обвинуваченого, лише у разі, якщо прокурором, крім наявності підстав, передбачених статтею 177 КПК України, буде доведено, що підозрюваний, обвинувачений оголошений у міжнародний розшук. У такому раз, після затримання особи і не пізніше як через сорок вісім годин з часу її доставки до місця кримінального провадження, суд за участю підозрюваного, обвинуваченого розглядає питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або його зміну на більш м’який запобіжний захід.

На підставі наведеного, керуючись нормами чинного законодавства, суд ухвалив: застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді  тримання під вартою, строком на 60 (шістдесят) днів з моменту затримання.

Прес-служба Вінницького міського суду Вінницької області