flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ДО ПІДОЗРЮВАНОЇ У ПРИВЛАСНЕННІ ДЕРЖАВНИХ КОШТІВ, ЗАСТОСОВАНО ЗАПОБІЖНИЙ ЗАХІД

04 квітня 2017, 15:31

До Вінницького міського суду Вінницької області надійшло клопотання про застосування запобіжного заходу щодо одного із головних спеціалістів  департаменту соціальної політики Вінницької міської ради, підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України (привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому у великих розмірах).

Клопотання мотивовано тим, що підозрювана, перебуваючи на своєму робочому місці, діючи таємно, умисно зловживаючи службовим становищем та переслідуючи мету особистого незаконного збагачення, здійснювала вхід до державного програмного забезпечення «Автоматизована система обробки персональних даних» під логінами та паролями інших працівників департаменту. Після цього, жінка формувала «Рішення про призначення допомоги сім’ям з дітьми», яке після цього затверджувала шляхом здійснення входу до АСОПД під логіном та паролем завідувача сектору чи начальника відділу.

Органами досудового слідства було встановлено, що шляхом відкриття соціальних рахунків, призначених для отримання виплат соціальної допомоги сім’ям з дітьми у банківських установах, скориставшись допомогою знайомих осіб, котрі не мали права отримувати вищевказаний вид соціальної допомоги та не були обізнані зі злочинними намірами підозрюваної, привласнила належні державі грошові кошти на загальну суму 464 400 гривень.

Слідчий суддя, вислухавши в судовому засіданні думки підозрюваної та її захисника, прокурора, вивчивши матеріали клопотання слідчого,ухвалив: застосувати щодо підозрюваної запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, строком на 60 діб.

Прес-служба Вінницького міського суду Вінницької області