flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Студенти-правники закріплюють знання на практиці

18 листопада 2019, 15:50

Вінницький міський суд Вінницької області продовжує реалізовувати програму «День відкритих дверей» для майбутніх спеціалістів з права для підвищення рівня правової культури та освіти, покращення обізнаності молоді про діяльність установи, формування у них думки щодо  суду як авторитетного арбітра.

Минулого тижня студенти 4 курсу Вінницького кооперативного інституту відвідали один із найбільших судів України, в рамках інформаційно- оглядової екскурсії за темою: «Особливості ведення діловодства в установі». Цього разу молодь разом із доцентом кафедри права Захаром Вітенком відвідали установу для отримання практичного досвіду.

В рамках зустрічі, судді-криміналісти Ганна Гайду та Євген Бернада надали можливість студентам на власні очі побачити роботу представників юридичної професії, зокрема роботу судді.

Так, майбутні правники побували на підготовчому судовому засіданні під час розгляду кримінального провадження за обвинуваченням чоловіка, який вчинив грабіж (ст.186 Кримінального кодексу України).

Після, студенти були вільними слухачами під час колегіального слухання кримінальної справи, стосовно осіб, які обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст.186 КК України (грабіж). Під час судового розгляду майбутні правники побачили як працюють судді, сторони захисту (адвокати) та обвинувачення (прокурор та слідчий) під час судового розгляду.

«Побувавши в судовому засіданні, я переконалася в тому, що обрала правильну для себе професію - юриста», - розповіла студентка групи Софія Мельничук.

Наприкінці заходу студенти-правники мали можливість зробити фото на згадку про проведений захід.

 

Прес-служба Вінницького міського суду Вінницької області.