flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги громадян-відвідувачів суду!

28 жовтня 2019, 15:20

5 серпня 2019 року набрала чинності постанова Правління Національного банку України від 28 грудня 2018 року №162 «Про запровадження міжнародного номера банківського рахунку (IBAN) в України».

У зв’язку з цим, з 1 жовтня 2019 року, відповідно до стандарту IBAN (29 літерно-цифрових символів), діють нові рахунки для зарахування податків, зборів та інших доходів до державного бюджету.

Звертаємо Вашу увагу, що відповідно до постанови Правління Національного банку України від 26.09.2019 №118 «Про внесення зміни до постанови Правління Національного банку України від 28 грудня 2018 року №162, продовжено термін перехідного періоду, упродовж якого  діють і старі, і нові, за стандартами IBAN, рахунки.  

Тобто, включно до 12 січня 2020 року банки прийматимуть до виконання документи на переказ коштів, у яких заповнено або пара реквізитів «Код банку» та «Рахунок», або рахунок за стандартами  IBAN.

З 13 січня 2020 року діятимуть лише нові рахунки за стандартами IBAN у постійному режимі.

Повідомляємо Вас, що у зв’язку з прийнятими змінами, реквізити оплати судового збору та реквізити для зарахування інших платежів розміщені на веб-сайті суду у рубриці "Громадянам", на інформаційних стендах в приміщенні суду. Також, нові реквізити Ви можете отримати у Довідковому бюро суду. 

Довідково:

IBAN – це міжнародний стандарт номера банківського рахунку, розроблений Міжнародною організацією зі стандартизації і Європейським комітетом банківських стандартів. Тобто, IBAN – це міжнародний номер рахунку одержувача грошей, його ще називають IBAN code.

Запровадження IBAN необхідне для врегулювання банківських переказів, між країнами ЄС та Україною.

Застосування IBAN стане обов’язковим для клієнтів усіх банків України під час здійснення переказів коштів як у національній, так і в іноземних валютах, у тому числі –  під час транскордонних переказів. Тобто, всі перекази будуть здійснюватися лише з використанням IBAN.

Для України IBAN складається із 29 літерно-цифрових символів: коду країни, контрольного розряду, коду банку та номера рахунку.

У результаті запровадження IBAN за першими двома літерам одразу можливо розпізнати країну учасника розрахунку (UA - Україна), а за допомогою контрольного розряду – забезпечити уніфіковану перевірку рахунку клієнта на його коректність.

Пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області.