flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Мін’юст оприлюднив реєстр із даними про 7 тис. корупціонерів

12 січня 2014, 09:50

 Про це виданню «Закон і Бізнес» розповіли у Міністерстві юстиції, на яке покладено обов’язок оприлюднювати на своєму офіційному веб-сайті відомості з цього Єдиного державного реєстру.

Відповідно до Закону України від 14 травня 2013 року № 224-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реалізації державної антикорупційної політики», починаючи з 1 січня 2014 року Міністерством юстиції України забезпечується оприлюднення на своєму офіційному веб-сайті відомостей з реєстру.

Оприлюдненню підлягають відомості про осіб, яких притягнуто до відповідальності за вчинення корупційних правопорушень щодо яких судами

прийняті відповідні рішення, які набрали законної сили, а також відомості про накладення дисциплінарних стягнень за корупційні правопорушення.

З цією метою між Міністерством юстиції України та Державною судовою адміністрацією України узгоджений механізм оперативного обміну відомостями про прийняті судовими органами України рішення у справах про корупційні правопорушення і про набрання такими рішеннями законної сили.

Розміщення (оновлення) інформації на веб-сайті здійснюється протягом трьох робочих днів з дня внесення відповідної інформації до вищезазначеного Реєстру.

Пошук інформації про особу, яку притягнуто до відповідальності за вчинення корупційного правопорушення, здійснюється тут за прізвищем, ім'ям, по батькові.

Відкритими для безоплатного цілодобового доступу є такі відомості про особу, яку притягнуто до відповідальності за вчинення корупційного правопорушення:

1) прізвище, ім'я, по батькові, місце роботи, посада на час вчинення корупційного правопорушення;

2) склад корупційного правопорушення та вид покарання (стягнення);

3) спосіб вчинення дисциплінарного проступку та вид дисциплінарного стягнення.

Закон і Бізнес