flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справа щодо збуту фальсифікованого лікарського засобу для лікування онкохворих

15 жовтня 2019, 12:45

Вінницький міський суд Вінницької області 11 жовтня 2019 року в рамках підготовчого судового засідання розглянув матеріали кримінального провадження за обвинуваченням вінничанки у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 321-1 Кримінального кодексу України (фальсифікація лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів). Відповідно до матеріалів обвинувального акту відомо, що у місті Вінниці, упродовж 2018 року обвинувачена збувала фальсифікований лікарський засіб для лікування онкохворих.

Під час підготовчого судового засідання прокурор зазначив, що підстав для закриття, зупинення кримінального провадження немає, тому просив суд призначити справу до судового розгляду.

В свою чергу, захисник обвинуваченої заявив усне клопотання про повернення обвинувального акту прокурору, мотивуючи це тим, що той не відповідає вимогам Кримінального процесуального кодексу України. Так, на думку захисника, в обвинувальному акті невірно кваліфіковано дії обвинуваченої.

Вислухавши думку учасників судового провадження, дослідивши обвинувальний акт та додані до нього документи, суд дійшов висновку про призначення даного кримінального провадження до судового розгляду, яке здійснюватиметься суддею одноособово, у відкритому судовому засіданні.

Клопотання захисника суд залишив без задоволення.

Важливо: на стадії підготовчого судового засідання суд не має права оцінювати вірність кваліфікації дій обвинуваченого, а також перевіряти доведеність вини людини у інкримінованому їй злочині.

 

 

Пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області.