flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Найсуворіший запобіжний захід отримав підозрюваний у зґвалтуванні семирічної дівчинки

10 липня 2019, 17:50

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області 10 липня 2019 року розглянув клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою без можливості внесення застави стосовно 59-річного чоловіка,  який підозрюється у зґвалтуванні малолітньої особи (ч. 4 ст. 152 Кримінального кодексу України).

За результатами повного та всебічного судового розгляду, слідчий суддя ухвалив здійснювати судовий розгляд у закритому судовому засіданні та задовільнив клопотання слідчого й застосував до підозрюваної особи запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 днів, без можливості внесення застави.

Наразі тривають слідчі дії.            

Додатково повідомляємо, що відповідно до п. 2, 3 ч. 2 ст. 27 КПК слідчий суддя, суд може прийняти рішення про здійснення кримінального провадження у закритому судовому засіданні впродовж усього судового провадження або його окремої частини у випадку: розгляду справи про злочин проти статевої свободи та статевої недоторканості особи та необхідності запобігти розголошенню відомостей про особисте та сімейне життя чи обставин, які принижують гідність особи.

Додатково: санкція ч. 4 ст. 152 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від 8 - 15 років.

Прес-служба Вінницького міського суду Вінницької області