flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вінницький міський суд формує правосвідомість учнів 4 класів школи №16

11 квітня 2019, 09:06

Вінницький міський суд систематично проводить цікаві та пізнавальні просвітницько-правові тренінги в рамках проекту «Правова свідомість дитини – гідне майбутнє країни» для учнів 4-их класів шкіл міста Вінниці. Так, цього разу, 10 квітня 2019 року заступника керівника апарату суду Руслану Федорову привітно зустрічали дітлахи з Комунального закладу «Загальноосвітня школа I-III ст. №16 Вінницької міської ради».

Під час тренінгу, Руслана Вікторівна проінформувала слухачів про важливість судової гілки влади у країні. Зокрема, модератор заходу наголосила на тому, що хороше та світле майбутнє стоїть за амбітною та цілеспрямованою молоддю. Тому, школярам необхідно поринути у світ науки та постійно розвиватись. 

Традиційно, Руслана Федорова розповіла дітлахам про історію права, обов’язки і роль суддів та про роботу одного із найбільших судів України – Вінницького міського суду Вінницької області. Після того, гостя розповіла та продемонструвала дітям символи судочинства, а саме: Феміду, молоток судді, мантію і нагрудний знак.

«Кожен символ судочинства є дуже важливим та символізує щось особливе. Наприклад, Феміда – це давньогрецька богиня права, законності та порядку. У лівій руці вона тримає терези, а в правій – загострений з обох боків меч. Очі її закриті пов’язкою, аби рішення було справедливе. Також, ще одним символом є молоток судді, який демонструє невідворотність судового рішення» – розповіла Руслана Федорова.

Після теоретичної частини, дітей очікувала цікава гра на уважність та логіку. Четвертокласники мали можливість переглянути ролики відомих сучасних мультфільмів та відгадати, яке кримінальне правопорушення скоїв мультиплікаційний герой. У рамках пізнавальної перерви, школярі продемонстрували свої знання у сфері права та виявили бажання дізнатись ще більше цікавих фактів про судову систему.

Далі, модератор заходу звернула увагу присутніх на серйозне та негативне явище як «булінг». Оскільки найчастіше така жорстока поведінка проявляється у дітей шкільного віку. Також, Руслана Вікторівна розповіла про відповідальність неповнолітніх за вчинення таких злочинів.

Наприкінці, просвітницько-правового тренінгу працівник суду продемонструвала та розповіла учням про правову країну Сінгапур. Діти із захватом переглядали фотоілюстрації шкіл, університетів, розваг, які є у цій країні та виявили неабияке бажання докласти максимальних зусиль  для того, аби в майбутньому розвинути до такого рівня нашу країну.

На завершення, заступник керівника апарату подякувала усім присутнім за увагу, а учнів, які взяли участь у конкурсі дитячого малюнку «Суд майбутнього у моєму місті» окремо привітали оплесками. Комунальному закладу «Загальноосвітня школа I-III ст. №16 Вінницької міської ради» було вручено сертифікат, який підтверджує участь школярів у тренінгу в рамках просвітницько-правового проекту: «Правова свідомість дитини – гідне майбутнє країни».

  

  

 

 

Прес-служба Вінницького міського суду Вінницької області