flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Практичний досвід: студенти-правники відвідали судові засідання

10 квітня 2019, 09:37

Вінницький міський суд Вінницької області систематично організовує оглядові екскурсії для майбутніх правників. На думку голови суду Андрія Михайленка такі практичні зустрічі зі студентами-правниками допоможуть молодому поколінню вдосконалити свої теоретичні та практичні знання і, водночас, краще зрозуміти особливості професії юриста.

Так, 9 квітня 2019 року до Вінницького міського суду знову завітали студенти Вінницького відділення Ірпінського державного коледжу економіки і права аби ознайомитись із роботою представників юридичної сфери. Модераторами зустрічі виступили прес-секретар суду Каріна Тарасова та працівник суду з питань інформаційно-технічного забезпечення Анастасія Осадчук, які на на початку заходу ознайомили студентів з етичними та процесуальними нормами поведінки у суді.

У рамках практичної зустрічі, судді-криміналісти Геннадій Кашпрук, Руслан Каленяк та Олексій Шидловський надали можливість амбітній молоді відвідати судові засідання. Студенти з цікавістю спостерігали за роботою судді, секретаря содового засідання, адвокатів, прокурора, аби в майбутньому зрозуміти своє місце в цій різноманітності юридичних професій. Так, правники потрапили на судове засідання під час розгляду кримінального правопорушення за обвинуваченням трьох чоловіків у вчиненні розбою та умисного вбивства.

Далі, майбутній фахівці з права відвідали судове засідання, де суддя продовжував запобіжні заходи чоловікам, які обвинувачуються у вчиненні крадіжки.

Студенти мали змогу ознайомитися з судовим розглядом кримінальних справ на різних стадіях.  

У кінці, амбітна молодь подякувала організаторам за цікаву та пізнавальну зустріч, завдяки якій вони мали можливість практично ознайомились із їх майбутньою професією. У свою чергу, модератори заходу, від імені всього колективу суду, побажали їм успіху у навчанні, наголосивши, що людина, яка ставить перед собою мету, обов’язково її досягає.

 

Прес-служба Вінницького міського суду Вінницької області