flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За підозрою у хабарництві, суд відсторонив від посади та наклав арешт на майно високопосадовця

21 січня 2019, 11:14

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області 18 січня 2019 року розглянув та задовольнив 3 клопотання  про застосування запобіжного заходу, накладення арешту на майно та відсторонення від посади стосовно 29-річного високопосадовця, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою.

За версією слідства, державний виконавець центрального відділу Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області вимагав у чоловіка неправомірну вигоду у вигляді талонів на дизельне пальне за повернення виконавчого документа стягувачу без його фактичного виконання. Зокрема, відповідно до повідомлення про підозру, високопосадовець, перебуваючи на службовому місці, продовжуючи реалізовувати свій злочинний умисел, направлений на незаконне збагачення, декілька разів отримав неправомірну вигоду у вигляді паливних талонів.

Так, суд, дослідивши 3 клопотання відсторонив підозрюваного від посади, застосував до нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з правом внесення застави, а також наклав арешт на майно.

Наразі тривають слідчі дії.

Прес-служба Вінницького міського суду Вінницької області