flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

60 днів тримання під вартою підозрюваним у розбійному нападі

18 січня 2019, 17:51

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області 18 січня 2019 року розглянув 2 клопотання про застосування запобіжного заходу стосовно двох чоловіків, які підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України – розбій, тобто напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний з насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу, вчинений за попередньою змовою групою осіб, у великих розмірах.

У рамках досудового слідства стало відомо, що підозрювані, діючи за попередньою змовою, приїхали у місто Калинівка Калинівського району для здійснення злочину, направленого на заволодіння чужим майном. Діючи згідно розробленому плану та переслідуючи корисливі мотиви, чоловіки очікували потерпілого біля його будинку. Так, коли останній, приїхавши додому, вийшов закрити ворота, підозрювані, заздалегідь закривши свої обличчя масками, здійснили напад із застосуванням фізичного насильства. Разом з тим, чоловіки відібрали у потерпілого сумку з грошовими коштами та заволоділи ними. Після вчинення злочину, підозрювані втекли з місця події.

Дослідивши матеріали клопотання, суд застосував до підозрюваних запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів без визначення розміру застави.

Наразі тривають слідчі дії.

Прес-служба Вінницького міського суду Вінницької області