flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інноваційний підхід до справи

31 жовтня 2013, 12:29

 Основною метою проекту «Електронний суд» є зменшення витрат часу та коштів при розгляді судових справ завдяки використанню новітніх технологій, про що йшлося під час зустрічі в Державній судовій адміністрації.

Учасники заходу, який було організовано спільно з асоціацією «Український Кредитно-Банківський Союз», обговорили питання впровадження пілотного проекту «Електронний суд», складні питання, які виникають під час розроблення та використання окремих режимів роботи системи, а також висловили пропозиції щодо можливостей удосконалення проекту.

Заступник голови ДСАУ Віталій Положишник відзначив, що наразі реалізовано функцію надсилання судами учасникам процесу копій процесуальних документів у електронному вигляді, а також текстів повісток у вигляді СМС-повідомлень.

Начальник управління з питань судового діловодства ДСАУ Олександр Слоніцький у своєму виступі зазначив, що проект «Електронний суд» забезпечує безперервність процесу завдяки використанню новітніх інформаційних технологій, дає можливість своєчасно й оперативно отримувати інформацію про рух справи, а також про результати провадження в електронному вигляді, дозволяє надсилати сторонам повістки, використовуючи засоби мобільного зв’язку (СМС-повідомлення) та покращує інформаційний обмін з іншими державними органами щодо справ, які перебувають у провадженні суду, формує в повному обсязі електронну справу.

Керівник проекту «Електронний суд» ДП «Інформаційні судові системи» Олександра Самборська провела презентацію, у ході якої розповіла про мету проекту, етапи його реалізації, плани стосовно другого етапу впровадження, а також зазначила, що на даний час на офіційних сайтах судів можна ознайомитися зі списком справ, призначених до розгляду.

Підбиваючи підсумки зустрічі, її учасники відзначили, що реалізація проекту — це позитивна новація, завдяки якій можна уникнути непродуктивних витрат часу та коштів під час розгляду судових справ. Крім того, учасники зустрічі запропонували активізувати роботу в підсистемі «Електрон­ний суд», здійснити реєстрацію всіх членів УКБС та постійно проводити заходи з представниками інших банків з метою популяризації та впровадження електронного судочинства в Україні.

«ЗіБ»