flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

60 днів тримання під вартою високопосадовцю із села міського типу Оратів, яка підозрюється в отримані хабара

11 січня 2019, 10:20

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області 10 січня 2019 року розглянув клопотання про застосування запобіжного заходу відносно високопосадовця із села міського типу Оратів Вінницької області, яка підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою.

У рамках досудового розслідування стало відомо, що начальник відділу одної з Державних служб разом з іншими невстановленими слідством службовими особами домовились про отримання неправомірної вигоди від чоловіка, який звернувся до підозрюваної задля з’ясування можливості відведення у власність земельних ділянок для ведення особистого господарства. Зокрема, відповідно до повідомлення про підозру, високопосадовець, спільно з невстановленими слідством службовими особами, діючи умисно та з корисливих мотивів, повідомила громадянину, що за надання потрібного дозволу, останній має передати їй неправомірну вигоду у розмірі 20 тисяч гривень за кожне рішення, яке необхідне чоловіку. У свою чергу, останній погодився на вимогу та декілька разів передавав грошові кошти підозрюваній на загальну суму 60 тисяч гривень. 

Так, суд, дослідивши матеріали клопотання застосував до підозрюваної запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з правом внесення застави у розмірі ста п’ятдесяти трьох тисяч шестисот вісімдесяти гривень.

Наразі тривають слідчі дії.

Прес-служба Вінницького міського суду Вінницької області