flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

28 жовтня відбулася спільна нарада суддів

28 жовтня 2013, 12:22

  Метою наради було висвітлення проблемних питань, які виникають при призначенні та проведенні будівельно- та земельно-технічних експертиз, а саме:

- перелік питань, які судді повинні вказувати для проведення експертизи;

- строки проведення експертизи;

- види досліджень.

На нараді були присутні начальник НДІСЕ у Вінницькі області В.С. Криловський, експерт Козак О.М. та представник ПП «Соломон».

Голова суду А.В. Михайленко наголосив на важливості дотримання строків розгляду судових справ. З цією метою закликав суддів-цивілістів звертатися з приводу проведення будівельно-технічних та земельно-технічних експертиз до приватних підприємств, які спеціалізуються на проведенні експертиз, внесені до державного реєстру та об’єднують сертифікованих експертів на рівні з державними центрами експертиз.

Начальник Вінницького НДІСЕ В’ячеслав Степанович Криловський повідомив, що державні центри з проведення експертиз перевантажені. У зв’язку із цим судді не мають змоги в строки проводити експертизи та розглядати судові справи.

Крім того, А.В. Михайленко закликав суддів вдосконалювати свої навички написання судових ухвал з метою дотримання судових строків розгляду справ.

На нараді було розглянуто ЗУ «Про судові експертизи» та наголошено на обов’язковому користуванні Інструкцією про призначення та проведення судових експертиз і експертних досліджень, затвердженою у грудні 2012 року.