flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рада Європи схвалила роботу України в напрямку виконання судових рішень

23 вересня 2013, 12:34

 

         Представники делегації Ради Європи позитивно оцінили здійснені українською стороною системні послідовні кроки щодо вирішення проблеми невиконання рішень національних судів.

12 вересня 2013 року у Міністерстві юстиції пройшла робоча зустріч представників державних органів України під головуванням міністра юстиції  Олени Лукаш із делегацією Ради Європи у рамках її візиту до України.

Делегацію Ради Європи представляли Директор з прав людини Генерального директорату з прав людини та верховенства права Крістос  Джакомопулос, Директор Департаменту виконання рішень Європейського суду з прав людини Женев’єва Майер, заступник Реєстратора П’ятої секції Європейського суду з прав людини Стівен  Філіпс та інші.

«Україна впритул наблизилася до дуже важливої історичної події – саміту у Вільнюсі, де в листопаді цього року планується підписати Угоду про

асоціацію між Україною та ЄС. Тож для нас дуже важлива сьогоднішня зустріч та ваша оцінка наших зусиль у євроінтеграційному напрямі», - сказала Міністр юстиції.

Обговорювалось виконання судових рішень та ті зусилля, які докладає українська сторона для цього. Наголошувалось, що ухвалений 5 вересня 2013 року Верховною Радою України у першому читанні проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо виконання судових рішень» стане необхідним дієвим механізмом для вирішення цієї проблеми.

Представники делегації Ради Європи позитивно оцінили здійснені українською стороною системні послідовні кроки щодо вирішення проблеми невиконання рішень національних судів.

У ході наради обговорювали також міжнародний досвід виконання судових рішень та зобов’язання держав у цьому процесі.

Матеріал з сайту Газета «Закон и Бизнес»