flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд застосував найвищу міру запобіжного заходу щодо підозрюваного у вчиненні замаху на умисне вбивство

31 січня 2018, 15:49

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області 30 січня 2018 року розглянув клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно 41-річного вінничанина, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.15 (замах на злочин) п.12 ч.2 ст.115 (умисне вбивство) КК України.

В рамках досудового розслідування стало відомо, що неодноразово судимий вінничанин разом зі своїм знайомим киянином заздалегідь спланували деталі злочину – позбавити життя 57-річного чоловіка. Для реалізації задуманого спільники залучили до вчинення злочину ще двох осіб. Так, група чоловіків, озброївшись вогнепальною зброєю, ножем і газовим балончиком, під’їхали до гаража вінничанина та напали на нього, наслідок чого, останній отримав множинні тілесні ушкодження. Під час сутички 57-річному вінничанину вдалося вирвати вогнепальну зброю в одного із нападників і здійснити три постріли в сторону киянина. Від поранень останній помер на місці події. Після цього, двоє інших нападників зникли у невідомому напрямку.

В судовому засіданні підозрюваний та його захисник заперечували щодо задоволення клопотання.

Дослідивши усі матеріали кримінального провадження, суд задовольнив клопотання та застосував до 41-річного підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів.

Наразі тривають слідчі дії.

Прес-служба Вінницького міського суду Вінницької області.