flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Вінницький міський суд Вінницької області завітали студенти Вінницького педагогічного університету ім. М. Коцюбинського

16 жовтня 2024, 17:36
Вінницький міський суд Вінницької області радо відчинив двері для студентів першого курсу спеціальності 281 Публічне управління та адміністрування Вінницького педагогічного університету ім. М. Коцюбинського разом із викладачем Сергієм Лапшиним.
 
👋 Знайомство почали з історії створення ВМС ВО та цікавинок самої будівлі, яка є пам’яткою архітектури та містобудування. А також студенти ознайомилися зі структурою суду та почули основні особливості роботи суду.
 
 
✏️ Далі першокурсники попрямували у відділ надання інформаційних послуг, де від консультанта суду Марини Антипенко дізналися про різноманіття послуг для забезпечення ефективного доступу до правосуддя та захисту прав громадян надають консультанти суду цього відділу.
 
 
✏️ У відділі прийому та реєстрації (канцелярії) секретар суду Світлана Каретнік розповіла про діяльність відділу, а також ознайомила з порядком прийому та опрацювання матеріалів, які надходять до суду та системою автоматизованого розподілу справ між суддями.
 
 
✏️ Не загубитися серед тисячі справ архіву ВМС ВО допоміг начальник відділу ведення архівних справ Олександр Сороколіта. Він розповів які справи зараз зберігаються в архіві, скільки років зберігається справа та що відбувається після закінчення терміну зберігання. Тут студенти також дізналися таємні секрети нашого архіву.
 
 
👨‍🎓 Також вдалося відвідати судове засідання судді Євгена Бернади, подивитися як відбувається розгляд справ, поспостерігати за роботою суддів, адвокатів та прокурорів, зануритися в атмосферу судового процесу.
⠀⠀⠀
Наприкінці заходу прессекретар суду Тетяна Борейко подякувала всім учасникам за активність та запросила на наступні заходи, а студенти з цікавістю відгукнулися про можливість побачити функціонування одного з найбільших судів України зсередини.
 
 
Пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області