flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

15 років з конфіскацією майна для депутата держдуми рф

19 вересня 2024, 12:57

Вінницький міський суд Вінницької області ухвалив вирок чоловіку за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 110 КК України.

 

Судом встановлено, що обвинувачений ― депутат державної думи федеральних зборів рф, під час засідань палати 15.02.2022 розуміючи, що діє всупереч встановленим національними нормативно-правовими актами та міжнародним правовим актам підтримав постанову із зверненням до президента російської федерації з проханням розглянути питання про визнання російською федерацією самопроголошених днр та лрн, як самостійних, суверенних і незалежних держав. А надалі, 22.02.2022 обвинувачений, підтримав ратифікацію Договору про дружбу, співробітництво та взаємну допомогу між рф і так званими днр та лрн.

Визнання інших державних утворень так званих днр та лрн у межах міжнародно визнаних кордонів України на її території є діями, спрямованими на зміну меж території та державного кордону України.

Внаслідок ратифікації 22.02.2022 договорів про дружбу, співпрацю і взаємну допомогу, російська федерація під приводом допомоги так званим днр та лрн здійснила 24.02.2022 повномасштабне військове вторгнення на територію України, розпочала бойові дії на території України з метою зміни меж території та державного кордону України, що мало наслідком загибель значної кількості людей, значні руйнування та інші тяжкі наслідки.

 

Обвинувачений, бувши обізнаним про наявність обвинувального акту на розгляді у суді, у судові засідання не з`являвся.

 

За результатами судового розгляду суд визнав винним чоловіка у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 110 КК України та призначив йому покарання  у вигляді п’ятнадцяти років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна в дохід держави.

 

Наразі, вирок ще не набрав законної сили.

 

Довідково:

ч. 3 ст. 110 КК України - Умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій, якщо вони вчинені особою, яка є представником влади, або повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або поєднані з розпалюванням національної чи релігійної ворожнечі, які призвели до загибелі людей або інших тяжких наслідків, (караються позбавленням волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічним позбавленням волі з конфіскацією майна або без такої).

 

Пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області