flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

15 років з конфіскацією майна для зрадника України

12 вересня 2024, 17:10

Вінницький міський суд Вінницької області ухвалив вирок чоловіку за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 111 КК України.

⠀⠀⠀⠀⠀

Судом встановлено, що обвинувачений, проживаючи по сьогодні на території рф, діючи умисно, в інтересах іноземної держави, країни-агресора — російської федерації та її представників, на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України, увійшов до складу агентурно-інформаторської мережі на території Донецької області, завданням якої є збір інформації розвідувального характеру, з метою подальшої її передачі представникам країни-агресора для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України.

Маючи дружні та довірливі відносини із мешканцями Донецької області, обвинувачений залучив їх до збору та передачі інформації розвідувального характеру щодо переміщення, руху та точного розташування підрозділів Збройних сил України та інших підрозділів Сил оборони України, розміщених на цьому напрямку фронту, з можливістю ідентифікувати їх на місцевості, які надалі передавав представникам спецслужб та збройних сил російської федерації для коригування та наведення артилерійського вогню, ракетних ударів та іншого вогневого ураження.

Для безпосереднього виконання свого злочинного задуму обвинувачений та інші учасники агентурно-інформаторської мережі використовували один із мобільних додатків для обміну миттєвими повідомленнями, за допомогою якого передавали отриману розвідувальну інформацію.

 

Обвинувачений, будучи обізнаним про наявність обвинувального акту на розгляді у суді, у судові засідання не з`являвся.

 

За результатами судового розгляду суд визнав винним чоловіка у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 111 КК України та призначив йому покарання  у вигляді п’ятнадцяти років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна в дохід держави.

 

Наразі, вирок ще не набрав законної сили.

 

Довідково:

ч. 2 ст. 111 КК України - Державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України: перехід на бік ворога в період збройного конфлікту, шпигунство, надання іноземній державі, іноземній організації або їх представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, вчинені в умовах воєнного стану (караються позбавленням волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна).

 

Пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області