flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

3 роки позбавлення волі з конфіскацією майна за підтримку агресії рф

16 серпня 2024, 11:18

У Вінницькому міському суді Вінницької області проголошено вирок жінці, яка обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 109, ч. 1 ст. 110, ст. 436, ч. 1 ст. 436-1 КК України.

Судом встановлено, що обвинувачена, маючи проросійську ідеологічну позицію та з антиукраїнських ідеологічних мотивів, під час повномасштабного вторгнення неодноразово коментувала та поширювала в одній із соціальних мереж публікації антиукраїнського змісту із закликами повернути радянський союз, що виправдовують збройну агресію російської федерації проти України.

В судовому засіданні обвинувачена свою вину у скоєнні інкримінованого їй злочину визнала та щиро розкаялась.

ㅤ⠀⠀⠀⠀⠀

За результатами судового розгляду суд визнав винною жінку у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 109, ч. 1 ст. 110, ст. 436, ч. 1 ст. 436-1 КК України та призначив їй покарання у виді трьох років позбавлення волі з конфіскацією майна.

ㅤㅤ 

Наразі, вирок ще не набрав законної сили.

ㅤ⠀⠀⠀⠀⠀

Довідково:

ч. 2 ст. 109 КК України - Публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій (караються обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк з конфіскацією майна або без такої).

ч. 1 ст. 110 КК України - Умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій (караються позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років з конфіскацією майна або без такої).

ст. 436 КК України - Публічні заклики до агресивної війни або до розв'язування воєнного конфлікту, а також виготовлення матеріалів із закликами до вчинення таких дій з метою їх розповсюдження або розповсюдження таких матеріалів (караються виправними роботами на строк до двох років або пробаційним наглядом на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк).

ч. 1 ст. 436-1 КК України - Виготовлення, поширення, а також публічне використання символіки комуністичного, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів, у тому числі у вигляді сувенірної продукції, публічне виконання гімнів СРСР, УРСР (УСРР), інших союзних та автономних радянських республік або їх фрагментів на всій території України, крім випадків, передбачених частинами другою і третьою статті 4 Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки" (карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої).

 

Пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області