flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Умисне вбивство на фоні домашнього насильства

07 серпня 2024, 14:30

Вінницький міський суд Вінницької області ухвалив вирок жінці за обвинуваченням у кримінальному правопорушенні, передбаченому ч. 1 ст. 115 КК України.

⠀⠀⠀⠀⠀

Судом встановлено, що обвинувачена неодноразово піддавалась домашньому насильству зі сторони чоловіка, за що останній притягувався до адміністративної відповідальності.

Так, 19.08.2023 обвинувачена повернулася до квартири, де проживала спільно з чоловіком. На ґрунті тривалих неприязних стосунків, між чоловіком і дружиною виник конфлікт, що згодом переріс у бійку, під час якої чоловік наніс дружині тілесні ушкодження.

Отримавши тілесні ушкодження, обвинувачена нанесла кухонним ножем один удар в ділянку лівого плеча та один удар в ділянку грудної клітини ліворуч. Від вказаних ушкоджень потерпілий помер на місці події.

Після вчинення умисного вбивства обвинувачена пішла до сусідів та попросила викликати поліцію.

Допитана в судовому засіданні обвинувачена вину в інкримінованих їй діяннях визнала частково.

 

За результатами судового розгляду суд визнав винною жінку у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України та призначив їй покарання у виді позбавлення волі на строк 7 років.

 

Наразі, вирок ще не набрав законної сили.

 

Довідково:

ч. 1 ст. 115 КК України - Вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, (карається позбавленням волі на строк від семи до п'ятнадцяти років).

 

Пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області