flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд застосував запобіжний захід для чоловіка, який підозрюється в наїзді на дитину, що призвело до її смерті

09 липня 2024, 17:57

У ВМС ВО відбулось судове засідання, в якому слідчий суддя розглянув клопотання сторони обвинувачення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для чоловіка, який підозрюється у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 286-1, ч. 3 ст. 135 КК України.

⠀⠀ ⠀

Судом встановлено, що підозрюваний, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, рухався на автомобілі в м. Вінниця та, наближаючись до пішохідного переходу, не вжив заходів для зменшення швидкості руху, натомість продовжив свій рух. Внаслідок таких дій, підозрюваний допустив наїзд на дитину, яка в супроводі батьків переходила проїзну частину зліва-направо.

Після наїзду водій самовільно залишив місце події.

Малолітнього пішохода було госпіталізовано до дитячої обласної лікарні, де дитина померла під час надання допомоги.

 

⠀⠀При обранні запобіжного заходу слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може здійснювати дії, передбачені ст. 177 КПК України.

⠀⠀ ⠀⠀

За результатами судового розгляду, суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення та застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

 

Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

⠀⠀ ⠀⠀

Наразі тривають слідчі дії.

⠀⠀ ⠀⠀

Довідково:

 

ч. 3 ст. 286-1 КК України – Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, якщо вони спричинили смерть потерпілого (караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до десяти років).

ч. 3 ст. 135 КК України – Завідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження через малолітство, старість, хворобу або внаслідок іншого безпорадного стану, якщо той, хто залишив без допомоги, зобов'язаний був піклуватися про цю особу і мав змогу надати їй допомогу, а також у разі, коли він сам поставив потерпілого в небезпечний для життя стан, якщо вони спричинили смерть особи або інші тяжкі наслідки (караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років).

 

 

⠀⠀ ⠀⠀Пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області