flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Взято під варту чоловіка, який підозрюється в умисному вбивстві

24 травня 2024, 15:12

Взято під варту чоловіка, який підозрюється в умисному вбивстві

 

У ВМС ВО відбулось судове засідання, в якому слідчий суддя розглянув клопотання сторони обвинувачення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для чоловіка, який підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України.

⠀⠀ ⠀

Судом встановлено, що підозрюваний, перебуваючи за місцем свого проживання, виявив відсутність належних йому грошових коштів, у викраденні яких запідозрив свого знайомого. Надалі, з метою повернення коштів, підозрюваний зустрівся із чоловіком, в подальшому між ними виник словесний конфлікт, під час якого останній заперечував свою причетність до викрадення коштів. Так, підозрюваний взявши до рук цеглину, завдав нею множинних ударів в область голови чоловіку, заподіявши тілесні ушкодження від яких потерпілий помер на місці події.

 

⠀⠀При обранні запобіжного заходу слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може здійснювати дії, передбачені ст. 177 КПК України.

⠀⠀ ⠀⠀

За результатами судового розгляду, суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення та застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

 

Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

⠀⠀ ⠀⠀

Наразі тривають слідчі дії.

⠀⠀ ⠀⠀

Довідково:

ч. 1 ст. 115 КК України – Вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, (карається позбавленням волі на строк від семи до п'ятнадцяти років).

⠀⠀ ⠀⠀Пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області