flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

9 років позбавлення волі за незаконне придбання та зберігання з метою збуту психотропних речовин

27 березня 2024, 14:30
У Вінницькому міському суді Вінницької області проголошено вирок чоловікові, який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 307 КК України.
⠀ㅤ⠀⠀⠀⠀⠀
Судом встановлено, що обвинувачений, за невстановлених досудовим розслідуванням обставин, у невстановленому місці, в невстановлені дату та час, незаконно придбав речовину загальною масою 174,60601 г, в якій міститься психотропна речовина обіг якої обмежено – амфетамін, який в подальшому незаконно зберігав при собі. В подальшому, перебуваючи неподалік автозаправної станції, був зупинений працівниками поліції, на запитання яких про наявність заборонених речовин, повідомив, що у нього при собі наявна психотропна речовина, обіг якої обмежено – амфетамін, яка знаходиться при ньому.
Цього ж дня, в ході затримання обвинуваченого, було виявлено та вилучено три полімерних пакети із білою порошкоподібною речовиною та електронні ваги. Загальна маса вилученої у обвинуваченого психотропної речовини, обіг якої обмежено – амфетамін становить 112,47811 г.
⠀ㅤㅤ⠀⠀⠀⠀⠀
Допитаний в судовому засіданні свою вину в інкримінованому йому злочині не визнав.
⠀ㅤ⠀⠀⠀⠀⠀
За результатами судового розгляду суд визнав винним чоловіка у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 307 КК України та призначив йому покарання у виді 9 років позбавлення волі без конфіскації майна.
⠀ㅤㅤ
Наразі, вирок ще не набрав законної сили.
⠀ㅤ⠀⠀⠀⠀⠀
Довідково:
ч. 3 ст. 307 КК України – Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або особою, яка раніше вчинила одне із кримінальних правопорушень, передбачених статтями 308-310, 312, 314, 315, 317 цього Кодексу, або із залученням неповнолітнього, а також збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів у місцях, що призначені для проведення навчальних, спортивних і культурних заходів, та в інших місцях масового перебування громадян, або збут чи передача цих речовин у місця позбавлення волі, або якщо предметом таких дій були наркотичні засоби, психотропні речовини або їх аналоги у великих розмірах чи особливо небезпечні наркотичні засоби або психотропні речовини, вчинені організованою групою, а також якщо предметом таких дій були наркотичні засоби, психотропні речовини або їх аналоги в особливо великих розмірах, або вчинені із залученням малолітнього або щодо малолітнього (караються позбавленням волі на строк від дев'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна).
Пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області