flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

6 років позбавлення волі для хулігана, який штрикав голками вінничанок

27 березня 2024, 11:00
Вінницький міський суд Вінницької області ухвалив вирок чоловіку за обвинуваченням у кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 121, ч. 1 ст. 263, ч. 4 ст. 269 КК України.
⠀⠀⠀⠀⠀
Судом встановлено, що обвинувачений, у період з лютого до травня 2019 року, маючи при собі заздалегідь заготовлений предмет з колючими властивостями (медичну голку), діючи з мотивів явної неповаги до суспільства та з особливою зухвалістю, перебуваючи у громадському місці, умисно наносив жінкам та неповнолітнім дівчатам медичною голкою укол в сідницю. Внаслідок таких дій, обвинувачений, завдавав жінкам тілесних ушкодження у виді точкової колотої рани сідничної ділянки, вказане тілесне ушкодження належить до легких тілесних ушкоджень. Крім того, обвинувачений, одній із потерпілих наніс медичною голкою кілька ударів у грудну клітку. Таким чином завдавши їй тілесні ушкодження у вигляді множинних колотих поранень грудної клітки, що належить до тяжких тілесних ушкоджень. Також, обвинувачений, діючи повторно, маючи при собі заздалегідь заготовлений предмет - деревʼяну палицю, підійшов до малолітньої потерпілої та наніс їй деревʼяною палицею кілька ударів в область голови та по різних ділянках тулуба. При цьому, потерпіла, намагалась опиратися та відштовхнути від себе руками обвинуваченого, однак, останній не маючи на меті припиняти нанесення тілесних ушкоджень, вкусив потерпілу за палець. Своїми діями завдавши потерпілій тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми - струсу головного мозку та саден різних ділянок тіла. Крім цього, обвинувачений, у невстановлені дату та час, придбав бойові припаси (патрони) до нарізної вогнепальної зброї та почав зберігати їх за місцем свого проживання. У подальшому, під час проведення огляду у приміщенні кімнати, було виявлено та вилучено дві паперових коробки, в яких знаходилися патрони.
Допитаний в судовому засіданні обвинувачений вину в інкримінованих йому діяннях визнав в повному обсязі в чому щиро розкаявся.
За результатами судового розгляду суд визнав винними чоловіка у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121, ч. 1 ст. 263, ч. 4 ст. 269 КК України та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк 6 років.
Наразі, вирок ще не набрав законної сили.
Довідково:
ч. 1 ст. 121 КК України - Умисне тяжке тілесне ушкодження, тобто умисне тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння, чи таке, що спричинило втрату будь-якого органу або його функцій, каліцтво статевих органів, психічну хворобу або інший розлад здоров’я, поєднаний зі стійкою втратою працездатності не менш як на одну третину, або переривання вагітності чи непоправне знівечення обличчя (карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років).
ч. 1 ст. 263 КК України - Носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу (караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років).
ч. 4 ст. 296 КК України - Хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, вчинені групою осіб, якщо вони були вчинені особою, раніше судимою за хуліганство, чи пов'язані з опором представникові влади або представникові громадськості, який виконує обов'язки з охорони громадського порядку, чи іншим громадянам, які припиняли хуліганські дії, якщо вони вчинені із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень (караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років).
Пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області