flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив вирок 30-річному уродженцю м. Вінниця, який обвинувачується у державній зраді

20 листопада 2023, 15:20
Вінницький міський суд Вінницької області ухвалив вирок чоловікові за обвинуваченням у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 111 КК України.
⠀⠀⠀⠀⠀
Як зазначено у вироку, 30-річний обвинувачений, будучи проросійсько налаштованою особою та підтримуючи ведення повномасштабної війни рф в Україні, надав добровільну згоду на виконання завдань щодо збирання та передачі їм деталізованих даних військового характеру, поставлених представником іноземної держави - рф. Так, обвинувачений фотографував територію заводу, встановлення режиму його охорони, місьць розташування пропускних пунктів та об’єктів поблизу нього, слідкував за переміщенням військової техніки з даних об’єктів, розташуванням патрулів, збирав інформацію про точки доступу до мережі WiFi та вишок мобільного зв’язку поблизу заводу “Форт”. Надалі, зібрану інформацію обвинувачений передавав у месенджері користувачу на ім’я “Андрій”, який виявився працівником ФСБ росії.
⠀⠀⠀⠀⠀
Під час судового засідання обвинувачений свою вину у злочині при зазначених вище обставинах не визнав.
 
За результатами повного та всебічного судового розгляду суд визнав винним чоловіка у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 111 КК України та призначив йому покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Наразі, вирок ще не набрав законної сили.
 
Довідково:
ч. 2 ст. 111 КК України – Державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України: перехід на бік ворога в період збройного конфлікту, шпигунство, надання іноземній державі, іноземній організації або їх представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України вчинені в умовах воєнного стану, (караються позбавленням волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацію майна).
⠀⠀
Пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області