flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд взяв під варту чоловіка, який підозрюється в участі у терористичній групі

03 липня 2023, 17:30
У Вінницькому міському суді Вінницької області відбулось судове засідання, під час якого було розглянуто клопотання сторони обвинувачення про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для чоловіка, який підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України.
З матеріалів клопотання стало відомо, що підозрюваний, добровільно вступив до складу одного із структурних підрозділів силового боку терористичної організації днр, а саме так званого «батальйону Восток» та став його активним учасником. Так, перебуваючи на тимчасово непідконтрольній офіційній владі Україні території Донецької області, був забезпечений камуфльованою формою одягу, вогнепальною зброєю та бойовими припасами до неї, отримував грошові кошти за здійснення протиправної діяльності від невстановлених органами досудового розслідування представників терористичної організації днр. А також, підозрюваний, проходив службу у одному із розвідувальних структурних підрозділів так званого «батальйону Восток», виконував вказівки, визначених йому керівництвом цього підрозділу та приймав участь упродовж вересня – жовтня 2014 року у здійсненні збройного опору військовослужбовцям Збройних Сил України та іншим військовим формуванням України, задіяним у проведенні антитерористичної операції з метою припинення незаконної діяльності терористичної організації «днр» на території Донецької області.
При обранні запобіжного заходу слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може здійснювати дії, передбачені ст. 177 КПК України.
За результатами повного та всебічного судового розгляду, заслухавши думки учасників процесу, дослідивши та проаналізувавши матеріали клопотання, суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів без можливості внесення застави.
Наразі тривають слідчі дії.
Довідково:
ч. 1 ст. 258-3 КК України – Створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній, а так само організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації (караються позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої).
Важливо:
Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області