flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив вирок 21- річному хлопцеві, який обвинувачується в незаконному зберіганні з метою збуту наркотичних засобів

08 червня 2023, 17:00
У Вінницькому міському суді Вінницької області засуджено молодого хлопця, за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 307 КК України та призначено йому покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна .
⠀⠀⠀⠀⠀⠀
З вироку стало відомо, що засуджений з метою збуту, незаконно придбав психотропну речовину – амфетамін, яку незаконно зберігав при собі, а також, за місцем свого тимчасового проживання, а саме в кабінці хостелу в м. Вінниці. В подальшому, працівниками Вінницького ВП ГУНП у Вінницькій області, в ході проведення огляду кабінки у хостелі, в присутності понятих, було виявлено та вилучено більше дев’яносто полімерних згортків, при розпакуванні яких всередині виявлено дев’яносто полімерних пакетиків зі стрічкою-замком із порошкоподібними речовинами, двоє електронних ваг із нашаруванням порошкоподібної речовини, первинне пакування (ізолента), м’яку глину коричневого кольору. Загальна маса вилученої психотропної речовини – амфетаміну, становила 35,68265 г.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину в інкримінованому йому злочині при зазначених вище обставинах не визнав.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Довідково:
ч. 3 ст. 307 КК України – Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або особою, яка раніше вчинила одне із кримінальних правопорушень, передбачених статтями 308-310, 312, 314, 315, 317 цього Кодексу, або із залученням неповнолітнього, а також збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів у місцях, що призначені для проведення навчальних, спортивних і культурних заходів, та в інших місцях масового перебування громадян, або збут чи передача цих речовин у місця позбавлення волі, або якщо предметом таких дій були наркотичні засоби, психотропні речовини або їх аналоги у великих розмірах чи особливо небезпечні наркотичні засоби або психотропні речовини вчинені організованою групою, а також якщо предметом таких дій були наркотичні засоби, психотропні речовини або їх аналоги в особливо великих розмірах, або вчинені із залученням малолітнього або щодо малолітнього, (караються позбавленням волі на строк від дев'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна).
Пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області