flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід для 17-річного молодика, який підозрюється у розповсюдженні наркотичних засобів, шляхом розміщення «закладок»

26 травня 2023, 15:00
Сьогодні, у Вінницькому міському суді Вінницької області відбулось судове засідання, на якому було розглянуто клопотання сторони обвинувачення про обрання запобіжного заходу неповнолітньому хлопцеві, який підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України.
З матеріалів клопотання стало відомо, що неповнолітній підозрюваний незаконно придбав особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонено – канабіс, який в подальшому незаконно зберігав при собі у розфасованому вигляді, з метою подальшого збуту, шляхом розміщення «закладок» на території міста Вінниця. Під час поверхневої перевірки підозрюваного у відповідь на питання працівників поліції, чи є в нього при собі заборонені в обігу речі, останній повідомив, що зберігає наркотичні засоби. У ході проведення особистого обшуку підозрюваного, виявлено та в подальшому вилучено 9 згортків, в середині яких знаходився особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонено – канабіс. Окрім того, під час проведення огляду місця події, на залізничних коліях працівниками поліції вилучено 3 згортки із вмістом речовини зеленого кольору, які підозрюваний розмістив з метою подальшого збуту, шляхом розміщення «закладок» .
При обранні запобіжного заходу слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрювані можуть здійснювати дії, передбачені ст. 177 КПК України.
За результатами повного та всебічного судового розгляду, заслухавши думки учасників процесу, дослідивши та проаналізувавши матеріали клопотання, суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.
Наразі тривають слідчі дії.
Довідково:
ч. 2 ст. 307 КК України – Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів (караються позбавленням волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна).
Важливо:
Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області