flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід 23-річному хлопцю, що надав завідомо неправдиві відомості про підготовку вибуху офісного центу у м. Вінниці

19 січня 2023, 15:20
У Вінницькому міському суді Вінницької області відбулось засідання, під час якого було розглянуто клопотання сторони обвинувачення про обрання запобіжного заходу для чоловіка у вигляді цілодобового домашнього арешту, який підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 259 КК України.
⠀ ⠀
З матеріалів клопотання стало відомо, що підозрюваний знаходячись у місті Вінниця,
за допомогою власного мобільного телефону здійснив екстренний виклик на телефонну лінію «102» та повідомив завідомо неправдиві відомості про підготовку вибуху офісного центру.
⠀⠀
При обранні запобіжного заходу слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може здійснювати дії, передбачені ст. 177 КПК України.
⠀⠀
За результатами повного та всебічного судового розгляду, заслухавши думки учасників процесу, дослідивши та проаналізувавши матеріали клопотання, суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.
⠀⠀
Наразі тривають слідчі дії.
⠀⠀
Довідково:
ч. 2 ст. 259 КК України - Завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками (карається позбавленням волі на строк від двох до шести років).
Важливо:
Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
⠀⠀
Пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області