flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд визнав винним прокурора у керуванні транспортним засобом в стані алкогольного сп`яніння

07 грудня 2022, 16:00
2 грудня Вінницьким міським судом Вінницької області, було притягнуто до адміністративної відповідальності співробітника Вінницької обласної прокуратури за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП.
А саме за те, що 30.10.2022 в м. Вінниця, останній керував автомобілем, в стані алкогольного сп’яніння. Під час огляду на стан сп’яніння, із застосуванням приладу Драгер, було виявлено результат - 1,19 ‰ проміле алкоголю.
За результатами судового розгляду, суд застосував до водія адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17 000 грн. та позбавлення права керування транспортними засобами на строк 1 рік.
Наразі, рішення суду ще не набрало законної сили.
Довідково:
ч. 1 ст. 130 КУпАП - Керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, а також передача керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані такого сп’яніння чи під впливом таких лікарських препаратів, а так само відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції (тягнуть за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік і на інших осіб - накладення штрафу в розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).
Пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області