flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Участь Ковальчук Лариси Василівни у четвертому засіданні Форуму суддів регіону Східної Європи та Центральної Азії з ВІЛ, прав людини та права

21 листопада 2022, 14:35
17-18 листопада 2022 року в Тбілісі відбулось четверте засіданні Форуму суддів регіону Східної Європи та Центральної Азії з ВІЛ, прав людини та права.
Метою заходу було обговорення та аналіз ключових нагальних факторів, а саме:
✅вивчення останніх наукових, медичних та епідеміологічних даних;
✅доступ та обізнаність людей, які живуть з ВІЛ, та інших ключових груп населення, до судових та законодавчих заходів реагування на національному, регіональному та міжнародному рівні;
✅проблеми та досвід у їх вирішенні у сфері захисту прав людей, які живуть з ВІЛ та інших вразливих груп.
 
Особливу увагу, як представниками ООН, так і іншим учасникам Форуму було зосереджено на погіршенні ситуації зазначених ключових груп населення та інших громадян в сфері охорони здоров`я та забезпечення дотримання прав людини, на тлі найжорстокішої війни, яку розв`язала російська федерація проти України. На цьому багато разів наголошували представники Української делегації. Усі присутні виражали надзвичайну підтримку на адресу України.
 
Серед запрошених учасників та спікерів – була присутня суддя Вінницького міського суду Вінницької області Ковальчук Лариса Василівна, а також судді, представники Національного інституту юстиції, координатори країни офісу ООН з питань ВІЛ, здоров’я та розвитку окремих країн регіону ЕКА, зокрема Білорусі , Грузія, Казахстан, Киргизстан, М Олдову, Таджикистан, Україна та Узбекистан.