flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд взяв під варту чоловіка, який підозрюється у державній зраді

16 листопада 2022, 11:40
У Вінницькому міському суді Вінницької області відбулось судове засідання під час якого було розглянуто клопотання сторони обвинувачення про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для чоловіка, який підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 111 КК України.
З матеріалів клопотання стало відомо, що підозрюваний, з метою виконання завдання спецслужб рф щодо збирання та передачі зс рф та їх представникам деталізованих даних військового характеру щодо дислокації, чисельності озброєння, маршрутів пересування сил та засобів Збройних Сил України та інших військових формувань України на території Вінницької області та, зокрема, у м. Жмеринка Вінницької області, а також відомостей щодо об`єктів критичної та цивільної інфраструктури вказаного населеного пункту, їх точного місця розташування та режиму охорони, здійснив перехід на бік ворога – зс рф та представників інших збройних формувань, що виступають на боці рф у військовій агресії проти України.
При обранні запобіжного заходу слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може здійснювати дії, передбачені ст. 177 КПК України.
За результатами повного та всебічного судового розгляду, заслухавши думки учасників процесу, дослідивши та проаналізувавши матеріали клопотання, суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.
Наразі тривають слідчі дії.
Довідково:
ч. 2 ст. 111 КК України – Державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України: перехід на бік ворога в період збройного конфлікту, шпигунство, надання іноземній державі, іноземній організації або їх представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України вчинені в умовах воєнного стану (караються позбавленням волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацію майна).
Важливо:
Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області