flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід для чоловіка, який підозрюється в порушенні правил безпеки дорожнього руху, що призвело до загибелі трьох людей

27 вересня 2022, 11:52
Слідчий суддя ВМС ВО розглянув клопотання сторони обвинувачення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для чоловіка, який підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286 КК України.
З матеріалів клопотання стало відомо, що підозрюваний, керуючи автомобілем, не врахував швидкості руху та дорожню обстановку, не дотримався безпечної дистанції та інтервалу, внаслідок чого допустив дотичне зіткнення з задньою частиною автомобіля, який рухався попереду нього в попутному напрямку. У подальшому водій змінив напрямок руху, при цьому не переконався, що це буде безпечним і не створить перешкод або небезпеки іншим учасникам дорожнього руху, перетнув суцільну лінію горизонтальної дорожньої розмітки, яку перетинати заборонено. Згодом виїхав на смугу зустрічного руху, де допустив зіткнення із зустрічними мотоциклами. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди водії мотоциклів та пасажирка від отриманих тілесних ушкоджень загинули на місці події.
При обранні запобіжного заходу слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може здійснювати дії, передбачені ст. 177 КПК України.
За результатами повного та всебічного судового розгляду, заслухавши думки учасників процесу, дослідивши та проаналізувавши матеріали клопотання, суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів.
Наразі тривають слідчі дії.
Довідково:
ч. 3 ст. 286 КК України – Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження якщо вони спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження або якщо вони спричинили загибель кількох осіб (караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років).
Важливо:
Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області