flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід чоловікові, який вчинив вбивство малолітньої дитини через необережність

23 серпня 2022, 15:26
У Вінницькому міському суді Вінницької області слідчий суддя розглянув клопотання сторони обвинувачення про обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту для чоловіка, який підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 119 КК України.
З матеріалів клопотання стало відомо, що підозрюваний у вечірню пору доби, перебуваючи у будинку свого брата, святкував таїнство хрещення малолітньої доньки брата, разом із її батьками та іншими запрошеними гостями. Після застілля, батьки дитини перебуваючи у стані алкогольного сп`яніння, залишивши дитину у візочку, пішли спати до однієї кімнати, а підозрюваний до іншої. Надалі, через деякий час, близько 02:00, підозрюваний перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, прокинувшись від плачу дитини, підійшовши до візочка та взяв на руки дитину. В подальшому, підозрюваний, з малолітньою дитиною на руках, рухаючись кухонною кімнатою, не втримавши рівновагу, впав на підлогу разом із дитиною на її тіло, від чого вона отримала травми несумісні з життям. Після чого, підвівшись, піднявши малолітню дитину, повернув її до візочка.
При обранні запобіжного слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може здійснювати дії, передбачені ч. 1 ст. 177 КПК України.
За результатами повного та всебічного судового розгляду, заслухавши думки учасників процесу, дослідивши та проаналізувавши матеріали клопотання, суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.
Наразі тривають слідчі дії.
Довідково:
ч. 1 ст. 119 КК України – Вбивство, вчинене через необережність (карається обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк).
Важливо:
Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області