flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід трьом чоловікам, які підозрюються у крадіжці під час військового стану

02 серпня 2022, 15:40
Слідчі судді Вінницького міського суду Вінницької області розглянули клопотання сторони обвинувачення про застосування запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту трьом чоловікам, які підозрюються у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 КК України.
З матеріалів клопотання стало відомо, що підозрювані, достовірно знаючи про наявність неподалік с. Пултівці Вінницького району, в лісовому масиві, розташованому поруч із автодорогою, кабельної магістралі, заздалегідь, а саме орієнтовно на початку червня 2022 року, домовились про спільне вчинення злочину. Так, використовуючи заздалегідь підготовлені знаряддя (металошукачі, лопати, сокири, механізми для підняття вантажів), транспортні засоби та екіпірування, чоловіки, на автомобілях приїхали до лісового масиву. Надалі, використовуючи спеціальні засоби, знявши певну кількість земляного покриву глибиною від 50 до 70 см, шляхом відокремлення, здійснили крадіжку частини кабелю ТЗБ 12х4х1,2 кабельної магістралі КМ-333 довжиною 24,36 метри. Відповідно до довідки, наданої військовою частиною, вартістю викрадених частин кабелю ТЗБ 12х4х1,2 становить 2835 грн.
При обранні запобіжного заходу слідчими суддями було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрювані можуть здійснювати дії, передбачені ст. 177 КПК України.
⠀⠀
За результатами повного та всебічного судового розгляду, заслухавши думки учасників процесу, дослідивши та проаналізувавши матеріали клопотання, суд застосував до підозрюваних запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.⠀
Наразі тривають слідчі дії.
⠀⠀
Довідково:
ч. 4 ст. 185 КК України – Крадіжка, вчинена у великих розмірах (карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років).
Важливо:
Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
⠀⠀
Пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області