flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд взяв під варту чоловіка, який підозрюється у вчиненні розбою під час військового стану⠀⠀

24 червня 2022, 15:38
Сьогодні 24 червня, у Вінницькому міському суді Вінницької області слідчий суддя розглянув клопотання сторони обвинувачення про обрання запобіжного заходу для чоловіка у вигляді тримання під вартою, який підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 187 КК України.⠀⠀ ⠀⠀
З матеріалів клопотання стало відомо, що підозрюваний, разом із трьома чоловіками, маючи умисел на заволодіння майном потерпілого, під приводом збуту йому свиней призначили зустріч біля одного зі домоволодіння у Вінницької області. Надалі, реалізуючи свій злочинний умисел, підозрюваний разом із чоловіками, використовуючи з метою залякування заздалегідь приготовлену рушницю та ніж, завдали йому декілька ударів в область голови та висловили погрози щодо застосування зброї у разі не передачі їм грошових коштів. В результаті чого, потерпілий реально сприймаючи погрозу для свого життя та здоров’я, дістав грошові кошти та передав вказаним особам. Після цього, підозрюваний разом із чоловіками заволоділи грошовими коштами у сумі 120 000 гривень, з місця вчинення злочину зникли та розпорядилися майном потерпілого на власний розсуд.
При обранні запобіжного слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може здійснювати дії, передбачені ч. 1 ст. 177 КПК України.
⠀⠀⠀ ⠀⠀
За результатами повного та всебічного судового розгляду, заслухавши думки учасників процесу, дослідивши та проаналізувавши матеріали клопотання, суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.
⠀⠀⠀ ⠀⠀
Наразі тривають слідчі дії.
⠀⠀⠀ ⠀⠀
Довідково:
ч. 4 ст. 187 КК України – Розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах або вчинений організованою групою чи в умовах воєнного або надзвичайного стану, або поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень (карається позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна).
Важливо:
Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
⠀⠀⠀ ⠀⠀
Пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області