flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд виніс вирок уродженцю Крижополя, який обвинувачується у державній зраді

23 червня 2022, 16:02
У Вінницькому міському суді Вінницької області проголошено вирок чоловікові, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀
З матеріалів справи стало відомо, що обвинувачений, з метою допомоги країні-агресору, зокрема підрозділам ЗС РФ у проведенні підривної діяльності проти України, а саме, використовуючи програму «Telegram» за вказівкою представника РФ мав на меті здійснити моніторинг переміщення та концентрації ЗСУ, встановлення засобів та способів інформування населення України про перебіг воєнних дій у країні. Реалізовуючи злочинний умисел, будучи обізнаним із місця дислокації та оборонними позиціями ЗСУ, записав та направив представнику РФ, аудіо-повідомлення про необхідність нанесення артилерійських ударів підрозділами ЗС РФ по м. Маріуполю та м. Харкову. Того ж дня, обвинувачений, перебуваючи за місцем свого проживання у м. Вінниця, достовірно знаючи про перебіг бойових дій, направив голосове повідомлення зі своїми вказівками про необхідність нанесення ракетного удару підрозділами ЗС РФ по Вінницькій телевізійній вежі, з метою повного припинення телерадіомовлення у регіоні.
В судовому засіданні обвинувачений свою вину у скоєнні інкримінованого йому злочину визнав, щиро розкаявся у вчиненому.⠀⠀⠀⠀⠀
За результатами повного та всебічного судового розгляду суд визнав винним чоловіка у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України та призначив йому покарання у виді позбавлення волі.⠀⠀⠀⠀⠀
Довідково:
ч. 1 ст. 111 КК України – Державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України: перехід на бік ворога в період збройного конфлікту, шпигунство, надання іноземній державі, іноземній організації або їх представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України (карається позбавленням волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої)
Пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області