flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд взяв під варту чоловіка, який підозрюється в грабежі

18 червня 2022, 11:00
Сьогодні 18 червня, у Вінницькому міському суді Вінницької області слідчий суддя розглянув клопотання сторони обвинувачення про обрання запобіжного заходу для чоловіка у вигляді тримання під вартою, який підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 - ч. 4 ст. 186 КК України.
⠀⠀⠀ ⠀⠀
З матеріалів клопотання стало відомо, що підозрюваний був у стані алкогольного сп`яніння, перебуваючи, поряд із житловим будинком у м. Вінниця, помітив на лавці чоловічу сумку, яка належить потерпілому, у цей час у підозрюваного виник злочинний умисел на незаконне заволодіння чужим майном. Надалі, скориставшись, тим, що потерпілий сидить до нього спиною та за його діями ніхто не спостерігає, викрав сумку. У подальшому, підозрюваний, разом із викраденим майном попрямував у невідомому напрямку, однак, був помічений потерпілим, який, звернувся до останнього з викликами зупинитись. В свою чергу, підозрюваний, почав втікати, проте, не зміг довести злочин до кінця, оскільки був зупинений перехожим та потерпілим, неподалік від місця вчинення правопорушення. Таким чином, внаслідок припинення протиправних дій підозрюваного попереджено завдання потерпілому майнової шкоди на суму 6000 грн.
⠀⠀⠀ ⠀⠀
При обранні запобіжного слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може здійснювати дії, передбачені ч. 1 ст. 177 КПК України.
⠀⠀⠀ ⠀⠀
За результатами повного та всебічного судового розгляду, заслухавши думки учасників процесу, дослідивши та проаналізувавши матеріали клопотання, суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб та визначив заставу у розмірі 198 480 грн.
⠀⠀⠀ ⠀⠀
Наразі тривають слідчі дії.
⠀⠀⠀ ⠀⠀
Довідково:
ч. 2 ст. 15 КК України – Замах на вчинення кримінального правопорушення є закінченим, якщо особа виконала усі дії, які вважала необхідними для доведення кримінального правопорушення до кінця, але кримінальне правопорушення не було закінчено з причин, які не залежали від її волі.
ч. 4 ст. 186 КК України – Грабіж, вчинений у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану (карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років).
Важливо:
Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
⠀⠀⠀ ⠀⠀
Пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області