flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд взяв під варту чоловіка, який влаштував стрілянину на проїжджій частині у м. Вінниця

15 червня 2022, 11:35
Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області розглянув клопотання сторони обвинувачення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для чоловіка, який підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України.
⠀⠀⠀ ⠀⠀
З матеріалів клопотання стало відомо, що підозрюваний, перебуваючи за кермом автомобіля, зупинився на проїжджій частині дороги, вийшов з авто та підійшов до незнайомого йому на той час потерпілого, біля якого знаходилось його троє неповнолітніх дітей, дружина та сусідка. Тоді, підозрюваний, почав висловлюватись нецензурною лайкою до зазначених осіб та безпричинно завдав удар кулаком в область голови потерпілого. Надалі, підозрюваний дістав пістолет та здійснив два постріли у бік потерпілого, один раз влучивши у ліве плече останнього. Продовжуючи свої злочинні дії, підозрюваний дістав з автомобіля на якому приїхав биту та завдав один удар в область голови потерпілого. Надалі, підозрюваний повернувся до автомобіля та залишив місце злочину.
Внаслідок своїх протиправних дій, підозрюваний спричинив потерпілому тілесні ушкодження у вигляді вогнепального поранення - садно лівого плеча, а також садно волосистої частини голови.
⠀⠀⠀ ⠀⠀
При обранні запобіжного заходу слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може здійснювати дії, передбачені ч. 1 ст. 177 КПК України.
⠀⠀⠀ ⠀⠀
За результатами повного та всебічного судового розгляду, заслухавши думки учасників процесу, дослідивши та проаналізувавши матеріали клопотання, суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення, застосувавши до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів.
⠀⠀⠀ ⠀⠀
Наразі тривають слідчі дії.
⠀⠀⠀ ⠀⠀
Довідково:
ч. 4 ст. 296 КК України – Хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, дії якщо вони вчинені із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень (караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років).
⠀⠀⠀ ⠀⠀
Важливо:
Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
⠀⠀⠀ ⠀⠀
Пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області