flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд взяв під варту чоловіка, який підозрюється в ухиленні від проходження військової служби ⠀

10 червня 2022, 11:16
Слідчий суддя ВМС ВО розглянув клопотання сторони обвинувачення про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою чоловікові, який підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 407 КК України.
 
З матеріалів клопотання стало відомо, що підозрюваний був призваний до лав Збройних Сил України та уклав контракт про проходження служби у Збройних Силах України. Відповідно до витягу із наказу командира військової частини, солдата було призначено на відповідну посаду.
 
Реалізуючи свій злочинний умисел, підозрюваний взяв відпустку строком на 2 календарні дні та в установлений строк не з`явився до військової частини. Переслідуючи злочинний умисел на тимчасове ухилення від проходження військової служби, чоловік проводив час на власний розсуд, не пов’язуючи його із виконанням обов’язків військової служби та не вжив жодних заходів щодо повернення до місця служби за наявності можливості для цього.
⠀⠀
При обранні запобіжного заходу слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може здійснювати дії, передбачені ст. 177 КПК України.
⠀⠀
За результатами повного та всебічного судового розгляду, заслухавши думки учасників процесу, дослідивши та проаналізувавши матеріали клопотання, суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та визначив заставу у розмірі 198 480 грн. ⠀
Наразі тривають слідчі дії.
⠀⠀
Довідково:
ч. 4 ст. 407 КК України – Самовільне залишення військової частини або місця служби, а також нез’явлення вчасно на службу без поважних причин, вчинені в умовах особливого періоду, крім воєнного стану, вчинене особами, зазначеними в частинах першій або другій цієї статті (караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років).
Важливо:
Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області