flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд виніс вирок – 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна для жінки, яка обвинувачується у шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах

21 лютого 2022, 14:52
Вінницькому міському суді Вінницької області проголошено вирок обвинуваченій за скоєння злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України.
⠀⠀ ⠀⠀
У ході судового розгляду стало відомо, що обвинувачена, перебуваючи біля одного із салонів краси м. Вінниці, маючи злочинний умисел на заволодіння чужим майном та незаконне збагачення шляхом обману, помітила раніше незнайому їй жінку. Реалізовуючи свій злочинний умисел, обвинувачена, з корисливих мотивів та під приводом зняття порчі з сім’ї потерпілої, почала переконувати жінку щодо необхідності негайного проведення відповідного ритуалу з використанням грошових коштів та ювелірних виробів, належних останній.
 
Після чого, обвинувачена спільно з потерпілою поїхали до місця проживання останньої. В дворі свого будинку потерпіла передала обвинуваченій грошові кошти та золоті вироби загальною вартістю 5 125 397,55 грн. Після чого, обвинувачена з місця вчинення злочину зникла разом із вищевказаними цінностями та грошовими коштами та розпорядилася викраденим на власний розсуд.
 
Таким чином, обвинувачена своїми діями завдала потерпілій матеріальної шкоди на загальну суму 5 125 397,55 грн.
⠀⠀ ⠀⠀
В судовому засіданні обвинувачена свою вину в інкримінованому їй кримінальному правопорушенні не визнала, цивільний позов не визнала.
⠀⠀ ⠀⠀
Суд ретельно дослідив всі надані сторонами докази та за результатами повного та всебічного судового розгляду, визнав жінку винною у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України та призначив їй покарання у виді позбавлення волі строком на 10 років з конфіскацією майна.
 
Крім цього, суд стягнув з обвинуваченої на користь потерпілої матеріальну шкоду в сумі 5 125 397,55 грн. та 6 000 грн. витрат на правову допомогу, 2 002 грн. витрат на користь держави за проведення експертних досліджень та експертиз.
⠀⠀ ⠀⠀
Наразі, вирок ще не набрав законної сили.
⠀⠀ ⠀⠀
Довідково:
ч. 4 ст. 190 КК України – Шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою (карається позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна).
⠀⠀ ⠀⠀
Пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області