flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд взяв під варту молоду жінку, яка підозрюється у вбивстві свого співмешканця

26 січня 2022, 12:25
У Вінницькому міському суді Вінницької області відбулось засідання під час якого було розглянуто клопотання сторони обвинувачення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для жінки, яка підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України.
⠀⠀ ⠀⠀
З матеріалів клопотання стало відомо, що 41-річна підозрювана, в денну пору доби, перебуваючи за місцем свого проживання, розпочала словесну суперечку зі своїм співмешканцем. В ході суперечки, чоловік наніс один удар в область голови підозрюваній. Після чого, підозрювана взяла до рук сокиру та нанесла не менше чотирьох ударів в область обличчя чоловіка, спричинивши тілесні ушкодження, від яких останній помер на місці події. Після чого, підозрювана зникла з місця події, не бажаючи бути викритою.
⠀⠀ ⠀⠀
При обранні запобіжного заходу слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрювана може здійснювати дії, передбачені ч. 1 ст. 177 КПК України.
⠀⠀ ⠀⠀
За результатами повного та всебічного судового розгляду, заслухавши думки учасників процесу, дослідивши та проаналізувавши матеріали клопотання, суд застосував до підозрюваної запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів.
⠀⠀ ⠀⠀
Наразі тривають слідчі дії.
⠀⠀ ⠀⠀
Довідково:
ч. 1 ст. 115 Кримінального Кодексу України – вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині (карається позбавленням волі на строк від семи до п'ятнадцяти років).
⠀⠀ ⠀⠀
Важливо:
Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
⠀⠀ ⠀⠀
Пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області