flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Київський суд відмовив у задоволенні позову про встановлення відсутності повноважень ВКДКА під головуванням В.Загарія

03 вересня 2014, 09:27

 Вчора, 1 вересня, Окружний адміністративний суд м.Києва розглянув позов В.Висоцького до Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури про встановлення відсутності повноважень ВКДКА під головуванням В.Загарія на прийняття рішень 7 грудня 2012 в м.Києві; визнання протиправним та скасування рішення ВКДКА від 7 грудня 2012 року, яким було затверджено Регламент ВКДКА; визнання протиправним та скасування рішення ВКДКА від 18 січня 2013 року, яким було затверджено внесення змін до Регламенту ВКДКА. Про це повідомляє прес-служба ВКДКА. 

В обгрунтування своїх позовних вимог пан Висоцький посилався на те, що під час засідання ВКДКА від 7 грудня 2012 був відсутній кворум. За результатами розгляду справи постановою суду пану Висоцькому відмовлено в задоволенні позову. 
Голова ВКДКА Валентин Загарія прокоментував згадану постанову Окружного адміністративного суду м.Києва: «Ми дуже сподіваємося, що цією постановою суду буде поставлена ​​крапка в майже півторарічних судових баталіях за позовом В.Висоцького. Адже такими діями пан Висоцький фактично поставив під удар всі рішення Комісії, які приймалися у відповідності з процедурами, прописаними в Регламенті, прийнятому Комісією ».\
Джерело: юридична практика