flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд взяв під варту чоловіка, який підозрюється в нанесенні умисного тяжкого тілесного ушкодження знайомому

18 січня 2022, 17:46
У Вінницькому міському суді Вінницької області слідчий суддя розглянув клопотання сторони обвинувачення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для чоловіка, який підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 КК України.
З матеріалів клопотання стало відомо, що в нічну пору доби підозрюваний спільно зі своїм братом та знайомою рухались по одній із вулиць м. Вінниці. Близько 03.00 год, підозрюваний, перебуваючи поблизу будинку, в якому тимчасово проживав раніше знайомий йому чоловік, з яким він мав неприязні стосунки та вирішив з’ясувати з ним відносини з приводу образи останнім дружини підозрюваного, що мало місце напередодні.
Підозрюваний постукав у вікно та покликав чоловіка на вулицю. У ході спілкування між чоловіками розпочалася суперечка під час вирішення якої підозрюваний дістав із внутрішньої кишені куртки ніж та наніс ним один удар у лівий бік живота потерпілого та один удар у ліву ногу в область стегна. Після чого, підозрюваний залишив потерпілого на вулиці та зник з місця події.
При обранні запобіжного заходу слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може здійснювати дії, передбачені ч. 1 ст. 177 КПК України.
За результатами повного та всебічного судового розгляду, заслухавши думки учасників процесу, дослідивши та проаналізувавши матеріали клопотання, суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення та застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів.
Наразі тривають слідчі дії.
Довідково:
ч. 1 ст. 121 Кримінального Кодексу України – Умисне тяжке тілесне ушкодження, тобто умисне тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння, чи таке, що спричинило втрату будь-якого органу або його функцій, каліцтво статевих органів, психічну хворобу або інший розлад здоров’я, поєднаний зі стійкою втратою працездатності не менш як на одну третину, або переривання вагітності чи непоправне знівечення обличчя (карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років).
Важливо:
Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області